Bakkies & Bolides; Het verhaal

17 mei 2017 - de eerste editie van Bakkies & Bolides

Een spannende dag voor vier jonge autoliefhebbers uit het Westland, waar maandenlange voorbereiding moest gaan zorgen voor een succesvolle editie van een lokale Cars & Coffee genaamd Bakkies & Bolides. Een geheel nieuw concept voor petrolheads (eigenaren van bijzondere bolides) met als doel hen op een laagdrempelige manier samen te brengen op een mooi privé terrein en met elkaar te genieten van de mooiste passie. 

Maar wie waren deze vier gasten achter Bakkies & Bolides?

Mick, Dennis, Duncan en Julian. Destijds tussen de 18 en 20 jaar jong waarvan Mick, Dennis en Duncan met elkaar samenwerkten bij Carwash Westland. Duncan bezocht vaak evenementen met zijn vader en vroeg Dennis een keer mee te gaan. Bij de Cars & Coffee die zij samen bezochten ontstond het idee om zoiets eens in het Westland te organiseren. Julian organiseerden al diverse kleine autoritjes naar auto-evenementen toe waar hij Dennis tegenkwam. Hier kwam het idee ter sprake waar hij het met Duncan al over had gehad en we zouden later eens een biertje drinken in 's-Gravenzande. Het leuke hiervan was dat twee ideeën samenkwamen, want Julian had hetzelfde idee! Dat biertje werd genoten in het najaar van 2016, waar ook Mick aansloot en al gauw kwamen we tot heel veel toffe ideeën. Een belangrijk punt was een goede spraakmakende locatie. Maar waar gaan we zoiets nou organiseren?

IMG_8017

De locatie

Voor het terrein dat we zochten in regio Westland was er eigenlijk maar één juist adres: Jan Knijnenburg uit ’s-Gravenzande. Een autoliefhebber in hart en nieren met de juiste ruimte om Bakkies & Bolides te organiseren. We kwamen in contact met Jan en al snel ging het balletje rollen. Hij vond het geweldig en stelde graag zijn terrein beschikbaar. Ook Jan had bij het concept Bakkies & Bolides toffe ideeën. Toen eenmaal voor het eerst de aanmeldingen openden merkten we dat er veel animo was voor ons evenement. Hiermee liepen we al snel tegen een probleem aan: we hadden meer plek nodig. Jan had een groot terrein, alleen stond een deel van dat terrein nog vol met een hele oude kas. Jan heeft een ruim verleden als kassensloper en is liefhebber van oude Westlandse materialen. Je kan wel begrijpen dat deze kas op zijn terrein een nostalgisch karakter had. Echter, hadden wij dit terrein toch écht nodig. Twee dagen later kregen we een belletje van Jan. Hij had de hele kas weggehaald! Laat dat nu blijken wat voor geweldig persoon hij is. Jan heeft mede door dit soort acties een grote rol gespeeld in het succes van Bakkies & Bolides en daar zijn wij hem natuurlijk eeuwig dankbaar voor.

Production-Boss-64-van-182-1Bakkies--Bolides-13-05-2018-92  Bakkies--Bolides-13-05-2018-140 Bakkies--Bolides-13-05-2018-139

Bakkies & Bolides 2017

Op zondag 17 mei ging het dan eindelijk gebeuren. De koffie stond te pruttelen, de crew was er helemaal klaar voor en het veld lag er superstrak bij. Om 10:00 uur trapten we af en druppelden de eerste deelnemers direct al binnen. Amerikaanse Camaro’s, Mustangs en Corvette’s, maar ook Italiaanse Lamborghini’s, Ferrari’s en Maserati’s lieten allemaal van zich horen. Uniek was de allereerste Mercedes-AMG GT R die zijn primeur maakte op Bakkies & Bolides! Ook bijzondere klassiekers als de Mercedes-Benz 300 SL, Facel Vega en Bugatti Type 35b waren aanwezig. Kortom, de bolides die de eerste editie aanwezig waren zorgden mede voor een zeer succesvol evenement. Het waren er geen 50, zoals wij vooraf hadden verwacht, maar 150 bolides! En natuurlijk al die geweldige petrolheads die erbij waren. Door het afgesloten terrein was het voor de autoliefhebbers heel relaxed om met elkaar in contact te komen. Ook de diversiteit aan auto’s werd vooral opgemerkt. Men vond het geweldig om met allerlei verschillende liefhebbers, ongeacht waar hij of zij mee aankwamen, op een laagdrempelige manier te kunnen praten. Rond 15:00 uur reden de laatste liefhebbers richting huis en was de eerste editie een feit!

Na de eerste editie kon een tweede natuurlijk niet uitblijven. Met een hoop positieve reacties en goede feedback gingen wij direct aan de slag met de plannen voor volgend jaar. Hieruit ontstond DriveLife, een overkoepelende organisatie waaruit diverse evenementen georganiseerd zouden worden. Zoals een DriveLife Meets, Vintage Drive, Season Start en natuurlijk Bakkies & Bolides 2018. Later volgde een hoop andere evenementen zoals de Factory Drive naar Red Bull Racing in 2022, de aankomende Wine Tour en de Factory Drive naar Mercedes-AMG!

Na het opzetten van zo’n geweldig en succesvol evenement gingen we voor de tweede editie van Bakkies & Bolides aan de slag met een hoop nieuwe innovaties, zoals een uitgebreidere koffiepartner, sponsoren en bijpassende bedrijven die zich ook wilden verbinden aan dit geweldige evenement. We kwamen onder andere in contact met Chip Performance, een lokaal bedrijf waar je destijds terecht kon voor het tunen en customizen van je auto (nu veel meer dan dat!). Zij vonden het gaaf om een partnerschap aan te gaan voor de komende drie jaar waar ze zich middels een stand lieten zien op Bakkies & Bolides. Ook Jeroen van der Heiden hielp ons (al sinds de eerste editie) namens Mercedes-Benz met het leveren van prachtige bolides. Zoals de bizarre Maybach S650 Cabriolet en de G 500 4x4 en niet te vergeten de AMG GT R. Zo hadden we vanaf het begin af aan al een aantal gepassioneerde autoliefhebbers die hiermee deel uitmaakte van het succes van Bakkies & Bolides.

IMG_8309-2

Ook het verkeersregelaars en vrijwilligers team werd steeds professioneler. Onder leiding van Dennis creëerden we een team vol autoliefhebbers die het leuk vonden om te helpen. In 2019 maakten Bakkies & Bolides-overalls waar de crew gedurende het evenement de petrolheads kon begeleiden. Ook de sfeer werd ieder jaar verbeterd. We zorgden voor hooibalen, finish vlaggen, een hele grote start/finish constructie en een gastheer om meer beleving te geven aan het evenemententerrein. Gastheer Bert, autoliefhebber en beheerder van een unieke collectie, gaf gestalte aan deze nieuwe beleving van Bakkies & Bolides. Met zijn grote automobiele kennis en tomeloze enthousiasme interviewden hij petrolheads die het terrein opreden. Zo kwamen de unieke verhalen van vele petrolheads naar boven tijdens het event. Ook werd er een mooie hoek gecreëerd waar diverse catering de petrolheads voorzag van lekkere snacks en dranken. Zo was ook Bakkies & Bolides 2019 wederom een groot succes!

Dit succes bereikte na de eerste editie van Bakkies & Bolides ook veel mensen buiten het Westland. De edities die volgde werden door een steeds breder publiek bezocht. Het breidde zich zelfs uit naar petrolheads die Bakkies & Bolides bezochten vanuit heel Nederland, en zelfs buiten de grens vanuit België en zelfs Duitsland!

Bakkies & Bolides 2022

En toen kwam de corona-pandemie. We hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat wij daar als evenementenorganisatie samen met onze deelnemers heel veel last van hebben gehad. Twee jaar lang vond er geen Bakkies & Bolides plaats. Drie jaar later, op 24 april 2022, konden we dan eindelijk weer! Wij als organisatie konden niet wachten om Bakkies & Bolides weer te organiseren en het samenkomen van allerlei verschillende petrolheads te faciliteren. Wij als organisatie waren niet de enige. De aanmeldingen opende zich 1.5 maand van te voren en die waren in no-time vol!

Bakkies & Bolides 2022 was een groot succes met een unieke diversiteit aan auto’s, een geweldige sfeer voor en door de petrolheads en prachtig weer. De afgelopen drie edities vroegen wij ons als organisatie achteraf iedere keer af ‘’hoe gaan we dit volgend jaar overtreffen?!’’. Je raadt het al, maar na de vierde editie ontstond weer dezelfde vraag. Het jaar hierna volgde de vijfde (jubileum) editie. Een bijzondere voor ons als organisatie, waar we hopen weer een succesvol evenement neer te zetten en waaruit we weer vooruit kunnen kijken naar de volgende editie in 2024.

Production-Boss-123-1  Production-Boss-165Production-Boss-160  Production-Boss-121

We zijn ontzettend dankbaar voor ieder zijn steun en support over de afgelopen jaren van Bakkies & Bolides! We hebben in de tijd door onze verschillende evenementen een mooi en gepassioneerd deelnemersbestand gecreëerd die we de komende jaren verder hopen uit te breiden.

Duncan, Dennis & Julian
Team DriveLife