De eerste keer; 2 dagen Bakkies & Bolides

Tijdens het laatste weekend van april was het weer tijd voor het gezelligste autofeest van Nederland: Bakkies & Bolides. En dit keer zelfs een weekend vol!
Op zaterdag introduceerden we een nieuw evenement genaamd Bakkies & Bolides "On the Road". Een dagje heerlijk sturen over mooie wegen, met een echte diversiteit en gezelligheid zoals alleen Bakkies & Bolides kent! En uiteraard met een mooie finish op het terrein van Bakkies & Bolides, wat in de startblokken klaar stond voor de dag erna.
Beide dagen hadden we geluk met het weer en was het zeer gezellig met de aanwezige petrolheads. Natuurlijk was er weer een geweldige diversiteit aan bolides op beide dagen met een hoop bekende en nieuwe gezichten die de mooiste passie kwamen delen.

De zaterdag; een buitje houdt de petrolhead niet tegen

Zaterdagochtend om 09:00 druppelden de eerste deelnemers letterlijk met een flinke bui binnen.

Bakkies--Bolides---OTR-2024-009

Gelukkig werd iedereen hartelijk en met een grote glimlach ontvangen bij JB Classic Cars. Met een heerlijk bakkie uit de Coffee Cayenne van onze barista Tim, kon iedereen zijn ogen uit kijken naar de kunstwerken waar in Jasper zijn bedrijf met volle passie aan wordt gewerkt. Voor-oorlogse Cadillacs met een V16 of prachtige klassieke Lamborghini's & Facel Vega's stonden te schitteren en konden van binnen en buiten worden bewonderd.

Bakkies--Bolides---OTR-2024-036

Toen iedereen aanwezig was heette wij van DriveLife iedereen nogmaals van harte welkom met een korte uitleg van de dag. Heel simpel, met ruim 80 fanatiekelingen en een mooie diversiteit aan auto's, een geweldige dag op de weg beleven en vooral veel gezelligheid ervaren. De motoren werden gestart and there we go!

Bakkies--Bolides---OTR-2024-075

Echte Hollandse wegen

Met goede moed achter het stuur, liet na 10 minuten rijden de zon zich toch zien en bleef ons de rest van de dag vergezellen!
Over Hollandse dijkjes, tussen de polders en langs de rivieren werd de route naar de lunchlocatie in gezet. Na een ruime 2 uur rijden mochten de auto's tussen de golfbanen worden geparkeerd en stond er een lekker buffet klaar.

Bakkies--Bolides---OTR-2024-128

De middagroute bracht ons dichter naar het Westland om vervolgens nog even tussen de kassen door te sturen. Na een leuke route stonden de marshalls klaar bij de entree van het Bakkies & Bolides terrein, waar de deelnemers als eerste hun auto mochten parkeren op het terrein waar de dag erna Bakkies & Bolides ging plaatsvinden.

Bakkies--Bolides---OTR-2024-238

Een heerlijke 10-gangen walking BBQ werd uit geserveerd en de gezelligheid bleef nog lang doorgaan..!

Bakkies--Bolides---OTR-2024-317


De zondag; NOT your local Cars & Coffee

Na de voorpret op zaterdag met de mooie route en gezellige BBQ was het op zondag tijd voor de grote dag. Om 11:00 uur openden de poorten van het unieke privéterrein in ’s-Gravenzande en werd het veld gevuld met ruim 230 bolides. Zoals je inmiddels van Bakkies & Bolides gewend bent, was er van alles wat aanwezig. Ondanks het weer was de opkomst weer groot en de sfeer erg goed! We zagen veel lachende gezichten en mensen genoten met een bakkie van al het moois dat aanwezig was.

Bakkies--Bolides-2024-036

Een aantal hoogtepunten van deze zesde editie waren: de rode (barnfind) BMW M1. Deze ex-mafia auto is met 7.000 ongeregistreerde km's gevonden onder een 35 jaar oude laag stof in een schuur in Sicilië, volledig opnieuw opgebouwd bij BMW Classic en was nu rijdend te bewonderen op Bakkies & Bolides. Ook in het rood was de holy grail van Ferrari, de LaFerrari met zijn heerlijke V12 en 965 PK een ware unieke verschijning.
Beide waren te bewonderen in "the red corner" waar ook de nieuwste rode aanwinsten van de heren van Doopiecash stonden; de F8 tributo en de F430 Scuderia.

Bakkies--Bolides-2024-138

Maar niet alleen deze rode monsters waren prachtige verschijningen. De diversiteit aan bolides was groot. Zo was er een amfibievoertuig te zien dat bijna de vijver in reed.

Bakkies--Bolides-2024-118 

Ook waren de 6 verschillende modellen Donkervoorts van de afgelopen 10 jaar aanwezig met o.a. de nieuwste F22 en een zeer gelimiteerde bare naked Carbon edition GTO-40. Of wat dacht je van de SLS en AMG GT Black Series, een Porsche 911 RWB en zelfs de Ford Mustang GT500 Shelby, twee keer!

Bakkies--Bolides-2024-211

Maar ook de auto's waar het allemaal mee begon, zoals een volledig originele Fiat Tipo 2 uit 1917, een T-Ford uit 1917 en een Citroen B2 uit 1924 kwamen na ruim 100 jaar nog steeds rijdend aan. Over nostalgie gesproken!

Bakkies--Bolides-2024-038

Kortom, van klassiekers tot hypercars. Er waren een hoop unieke bolides aanwezig!

Het delen van de passie

Uiteraard was onze host Bert dit jaar ook weer aanwezig met al zijn auto kennis en wist hij menig deelnemer een mooi verhaaltje te laten delen over hun trots. Inmiddels een ware bekende van het Bakkies & Bolides evenement en een geweldige toevoeging aan het geheel!

Bakkies--Bolides-2024-031

Maar niet alleen Bert was erbij. Nieuw dit jaar was onze tweede host, die ook alle mensen thuis meenam tijdens deze dag vol benzinesnuiven. Maciej van PureDrive TV, een petrolhead in hart en nieren bracht Bakkies & Bolides live naar het internet via Instagram. Dit is uiteraard allemaal nog eens terug te zien via de volgende link: Klik hier

_R5A5517

DriveLife Style

Als kers op de taart stond er deze editie voor het eerst een DriveLife stand. Vanuit een speciale container met een mooi dakterras, wat uitzicht gaf over het hele evenement, introduceerden we nog iets nieuws.

Bakkies--Bolides-2024-102

DriveLife Style; het lifestyle merk voor de echte petrolhead! Van kleding, reistassen en accesoires tot aan goodies, stickers, posters en meer.
Tijdens het Bakkies & Bolides weekend is de nieuwste collectie van deze kledinglijn geïntroduceerd met o.a. een gelimiteerde B&B special.
T-shirts, sweaters, hoodies en petten van hoogwaardige kwaliteit, die je echt wil dragen en nu te vinden zijn via www.drivelife-style.com.

Bakkies--Bolides---OTR-2024-270

We kunnen terugkijken op een hele mooie zesde editie van Bakkies & Bolides. Een onvergetelijke dag voor de deelnemende petrolheads en wij als organisatie. We willen alle deelnemers bedanken voor hun komst! Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

BEDANKT!

Zonder onze topcrew en sponsoren kon Bakkies & Bolides 2024 niet plaatsvinden. Uiteraard willen we iedereen bedanken die zijn steentje heeft bijgedragen om deze editie wederom tot zo’n succes te brengen!

Bakkies--Bolides-2024-159

En dan de foto's!

Pak er een lekker bakje chips/popcorn & een bakkie of een biertje bij en scroll verder om de foto’s van beide dagen Bakkies & Bolides te bekijken. Deel ze op social media met #BAKKIESENBOLIDES!

Tot volgend jaar of tijdens één van onze andere evenementen en reizen!

Production Boss 12 van 230
Production Boss 42 van 230
Production Boss 135 van 230
Production Boss 144 van 230
Production Boss 107 van 230
Bakkies  Bolides 2024 079
Production Boss 128 van 230
Bakkies  Bolides 2024 203