Gezelligheid, goede koffie, mooie auto's. De ingrediënten voor een top dag!

Afgelopen zondag 28 april was het weer tijd voor het meest diverse autofeestje van het jaar; Bakkies & Bolides. Een evenement wat inmiddels bekendstaat om de diversiteit aan bolides en een geweldige en relaxte ambiance. En ook deze derde editie was weer een groot succes met talloze bolides van alle soorten & maten en heel veel autoliefhebbers!

Production-Boss-15-van-182

Zondagmorgen om 10:00 was het terrein in ’s-Gravenzande er helemaal klaar voor. Die ochtend waren de laatste druppels gevallen en zou het, zoals de online weergoden aangaven, niet meer gaan regenen. De hooibalen werden neergelegd en de verkeersregelaars werden in hun overalls getrokken en op hun plek gezet. Om 10:30 betraden de eerste ‘vroege vogels’ het terrein, waaronder een Packard 120 uit 1937 en een Mercedes-Maybach G650 Landaulet. Twee zeer bijzondere en totaal verschillende bolides. De G650 Landaulet, waarvan er maar 98 van zijn gemaakt, was dan ook goed onder de aandacht evenals de Packard met zijn prachtige klassieke lijnen.

Production-Boss-1-van-182

 

Gezellig druk!

Hierna was het een drukte van jewelste; de weg onderaan de Maasdijk stond vol met sportwagens, supercars, klassiekers, pre-wars, Amerikanen en hypercars. Autoliefhebbers buiten het terrein konden genieten van de klanken van een Ford GT of het geschreeuw van een Lamborghini Murciélago die met zijn V12 voorbij knalde bovenaan de dijk. Overal om je heen hoorde je van verschillende bolides hun motoren gaan.
Na verschillende keren op de foto en video te zijn gezet kwamen de bolides aan bij de ingang. Hier werd de ticket gescand waarna men een plekje aangewezen kreeg op het gras.

Production-Boss-25-van-182

 

Tijd voor koffie!

Eenmaal geparkeerd was het voor de deelnemers tijd om een heerlijk bakkie koffie te halen en te genieten van al het moois wat er te bewonderen was tijdens deze derde editie. Op het veld stond daadwerkelijk van alles! Een rijtje met een Mercedes 300 SL, Bugatti Teal 35B, Bentley Speed 6, Ford GT, Lamborghini Aventador, Dodge Charger Daytona en een BMW Z8. Laten we eerlijk zijn, waar zie je deze bolides nou allemaal naast elkaar staan?!

Production-Boss-85-van-182

Met ruim 230 bolides is het ook voor de creatieveling achter dit artikel heel moeilijk om alles te benoemen wat aanwezig was, want noemenswaardig is alles wat bij Bakkies & Bolides staat. Dit laten we dan ook verder over aan de foto’s… Maar wat dacht je van een Mercedes SLR McLaren, Dodge Viper, Mercedes 190 SL, Corvette C7 Z06, Bentley R Type Special of een Bitter Diplomat. Autoliefhebbers konden dit jaar echt hun ogen uitkijken!

Production-Boss-128-van-182

Ook op het, onder de fotografen beroemde beton, waren er hele bijzondere vierwielers te zien. Een splinternieuwe McLaren 720s Spider en maar liefst twee dikke Mercedes-Benz AMG GT-R’s. De auto van Rambo, een extreem dikke Hummer H1! En wat dacht je van de Lexus LFA Tokyo Motorshow Edition?! Eén van de negen ooit gemaakt in zijn soort en met zijn bizar klinkende V10 kon je er niet omheen tijdens Bakkies & Bolides. En om het nog meer bijzonder te maken stond hier ook nog is de Mercedes-Maybach G650 Landaulet bij!

Production-Boss-46-van-182

Aan de andere kant stond de recordhouder van vierzitters op de Nürnburgring; de Mercedes-Benz AMG GT 4 Door! En nog niet gesproken te hebben over de Ultima Can-Am of de De Tomaso Pantera GTS? Ohja, hiernaast stond ook nog is een Porsche GT3 RS Weissach Package… Bizar!

Production-Boss-92-van-182

En dat was nog niet eens alles. Iets verder richting de ingang stond een wel hele bijzondere klassieker; de Maserati 3500GT Coupe Speciale Frua. Één van de twee overgebleven exemplaren van de Maserati 3500 GT welke ontworpen is door Pietro Frua. Twee weken voor Bakkies & Bolides aangeschaft en afgelopen zondag stond ‘ie al te glimmen achter de hooibalen!
Nog iets verder richting de ingang stond een heerlijk rijtje aan supercars. Een Mercedes SLS AMG, de Porsche Turbo S en een wel hele dikke Italiaan, de Ferrari F12 Novitec N-Largo!

Production-Boss-95-van-182

Natuurlijk draait het niet alleen om de auto’s. Ook de sfeer is erg belangrijk! Deze werd door de spreker, die hier en daar een praatje of interviewtje maakte, goed aangewakkerd.
Tijdens een heerlijk plaatje van de dj op een oude Chevrolet Pick-up konden de bezoekers een heerlijk broodje pulled chicken, stukje fruit of spare rib nuttigen. Het was tenslotte lunchtijd.
Bakkies & Bolides is Bakkies & Bolides niet als ook daar een leuke ambiance voor wordt gecreëerd. Tussen de hooibalen, een Maserati Khamsin en een Autech Zagato kon dit heerlijk worden opgepeuzeld.

Production-Boss-106-van-182

Bedank woord!

Als laatste willen wij nog een aantal mensen en partijen bedanken. Allereerst Jan Knijnenburg voor het, voor de derde keer, beschikbaar stellen van zijn terrein. De heren en dames van de crew willen wij ontzettend bedanken voor het enthousiasme en alles in goede banen leiden. En zonder spreker is Bakkies & Bolides niet compleet, Paul Thoen bedankt!
Verder willen wij ook Gräper Automotive, Jimmy’s Carcleaning, Chip Performance, Autobedrijf JC Baarse, Greve Banden, Carwash Westland en Vitamines4You bedanken!

Dankzij alle bovengenoemde namen kon DriveLife dit mooie evenement voor alle aanwezige petrolheads neerzetten.

Tijd voor foto’s!

Het is nu tijd om de foto’s te gaan bekijken. Onze huisfotograaf Production Boss die ons altijd weer versteld doet staan heeft deze prachtige dag heerlijk vastgelegd. Wij hopen dat jullie er net zo van zullen nagenieten als wij!

Tot volgend jaar, 26-04-2020!

Production Boss 67 van 182
Production Boss 109 van 182
Production Boss 111 van 182
Production Boss 131 van 182
Production Boss 182 van 182
Production Boss 124 van 182
Production Boss 14 van 182
Production Boss 68 van 182