Een geweldige diversiteit aan auto’s, heel veel autoliefhebbers en heerlijke koffie maakte Bakkies & Bolides compleet.

Zondag 24 april was het zover: de vierde editie van Bakkies & Bolides. Het evenement waar het bij ons als organisatie allemaal is begonnen met maar één gedachte: petrolheads vanuit heel Nederland en omstreken samenbrengen met hun eigen trots op wielen. En die trots mag zo divers mogelijk zijn: iedere bijzondere, niet alle-daagse auto met een verhaal past in dit plaatje!

Production-Boss-10

De animo voor Bakkies & Bolides was dit jaar groter dan ooit! Binnen no-time waren de inschrijvingen gevuld met tal van bijzondere- en uiteenlopende bolides. Dat bleek ook op de dag zelf.
Om kwart over tien kwamen de eerste deelnemers al het bijzondere terrein van Bakkies & Bolides in ’s-Gravenzande op rollen. Gelukkig stonden onze ervaren barista's al helemaal klaar om iedereen welkom te heten en een "bakkie" aan te rijken.

Om 11:00 werden de deuren officieel geopend en barste het leukste autofeestje van Nederland los. De gehele Maasdijk stond vol met autoliefhebbers die een blik wierpen op alle bolides die voorbij reden. Van de nieuwste supercars tot de oudste klassiekers, wat terugging tot maar liefst meerdere exemplaren uit 1917!

Production-Boss-53

De typische gezelligheid van liefhebbers onder elkaar!

Bij het betreden van het terrein, ontving de Bakkies & Bolides host Bert iedere deelnemer met zijn microfoon om een aantal leuke vragen te stellen over hun bolide, passie en affiniteit met bijzondere auto's. Hierna werden de deelnemers met hun bolide naar de parkeerplekken begeleid door de crew in de typische B&B-overalls.
Na het parkeren van de auto kon er een heerlijk bakkie koffie gehaald worden en was het tijd om te genieten van al het moois wat aanwezig was op het bijzondere privéterrein.

Production-Boss-35

Uiteraard bracht een rondje benzinesnuiven over het terrein niet alleen maar een hoop mooie auto's in beeld. Iets wat deze dag maakte waren wel alle gezellige mensen die aanwezig waren.
Met het heerlijke zonnetje in de lucht, een achtergrondmuziekje uit de speakers en een bakkie in de hand was het een jewelste van gezelligheid tussen bekende van elkaar en nieuwe ontmoetingen.
En dit is waar Bakkies & Bolides voor staat, het delen van dezelfde passie!

De grootste diversiteit tot zo ver!

En wat was er allemaal wel niet aanwezig… De nieuwe aanwinst van de regio, Lamborghini Rotterdam, nam de nieuwste Huracan EVO in een bijzondere kleurstelling en de Urus mee. Maar ook Ferrari was goed aanwezig met de nieuwe Roma, meerdere 812’s en natuurlijk ook de klassiekers als de 308 en de legendarische Testarossa. Een opvallende Italiaan (weliswaar een beetje Nederlands en de enige gebouwd) was de Minotto met een geweldig klinkende V12 uit de 612 scaglietti!

Production-Boss-38

Ook echte Amerikaanse muscles mochten niet ontbreken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Ford Mustang GT 500 Eleanor of meerdere Chevrolet Bel Airs compleet opnieuw opgebouwd met Corvette Z06 aandrijflijnen en motoren?! Of één van de eerste Corvette C8’s van Nederland en zelfs een Corvette C7 ZR1? Het was allemaal aanwezig. Zo ook verschillende vooroorlogse bolides van Bentley Blowers tot zelfs een American La France uit 1919 aangedreven door een 14,7-liter zescilinder en een hele grote ketting. Verzin het maar en het was er weer rijdend te zien!

Production-Boss-240

Bedank woord!

Uiteraard hebben wij deze prachtige dag niet kunnen realiseren zonder de hulp van een groep enthousiastelignen. Allereerst Jan Knijnenburg waar wij ieder jaar weer meer dan welkom zijn op zijn terrein voor Bakkies & Bolides. Daarnaast willen wij de dames en heren van de crew ontzettend bedanken voor het enthousiasme en alles in goede banen leiden. En zonder host is Bakkies & Bolides natuurlijk niet compleet; Bert van Vessem, bedankt voor jouw enthousiasme!

Dankzij alle bovengenoemde namen kon DriveLife na zo een lange tijd opnieuw dit mooie evenement voor alle aanwezige petrolheads neerzetten.

Tijd voor foto’s!

Benieuwd naar wat er allemaal nog meer aanwezig was tijdens de vierde editie van Bakkies & Bolides? Neem dan zeker even een kijkje bij alle foto’s of pak wat lekkers te drinken en geniet van de aftermovie hieronder!
Onze media partner Production Boss heeft samen met Bas Kil van Kil Media deze prachtige dag weer heerlijk vastgelegd in zowel fotografie als videografie.
Wij hopen dat jullie er net zo van zullen nagenieten als wij!

Tot volgend jaar, 23-04-2023!

Production Boss 106
Production Boss 109
Production Boss 128
Production Boss 104
Production Boss 140
Production Boss 122
Production Boss 16
Production Boss 172