Bakkies & Bolides 2023; Een bijzondere jubileumeditie

In het verhaal over het ontstaan van Bakkies & Bolides las je dat wij als organisatie na iedere editie van Bakkies & Bolides ons telkens weer afvragen hoe wij dit het volgende jaar weer kunnen overtreffen. Na de vijfde jubileumeditie van afgelopen zondag 23 april 2023 zitten wij wederom met diezelfde gedachte.

Ruim 230 bolides uit heel Nederland, België en Duitsland

Met ruim 230 bolides die neerstreken in ’s-Gravenzande was deze vijfde jubileumeditie ook weer een gigantisch succes. Het terrein stond bomvol  liefhebbers die onder het genot van een heerlijk bakkie konden genieten van de geweldige diversiteit aan auto’s. De weersvoorspellingen zijn ieder jaar wat twijfelachtig over de aankomende edities, dat was ook dit jaar weer het geval; onweer, zware regen en harde wind werden er voorspeld. Wat hebben we wel niet voorbij zien komen?! Maar dan, op de dag zelf, is het droog en schijnt zelfs de zon uitbundig. Tijdens Bakkies & Bolides 2023 van afgelopen zondag was ook dit weer het scenario. Een soort hulp van boven, voor deze bijzondere jubileumeditie.

Om 11:00 uur werd het officiële startschot gegeven voor deze vijfde jubileumeditie. De koffiecorners stonden in de startblokken, de crewleden op hun plek en het mooiste autofeestje kon nu echt beginnen. En zoals ieder jaar begon het evenement wat eerder. De eerste vroege vogels stonden namelijk al om 10:15 uur voor de poort te wachten. Met een heerlijk zonnetje werd deze geweldige dag begonnen!

De diversiteit aan bolides

En wauw, wat een diversiteit aan auto’s weer. Iets waar Bakkies & Bolide om bekend staat, maar wat ieder jaar weer wordt overtroffen. Japanse iconen, Amerikaanse muscles, vooroorlogse bolides en moderne sportwagens. Dat en nog veel meer was allemaal aanwezig deze editie. Na het halen van een heerlijk bakkie kon er volop genoten worden van een prachtig terrein vol unieke bolides. Zoals ieder jaar waren er ook een aantal highlights, de Porsche 918 Spyder. Dé hypercar van Porsche, waarvan er slechts 918 zijn gemaakt. Of; wat dacht je van de zeldzame Delahaye 135 Competition. Een echte vooroorlogse racer waar er slechts drie van zijn gemaakt met een geweldige race-historie. Op datzelfde stukje terrein stond ook nog de dragster van het Voodoo Hemi Racing-team. Met maar liefst 3.500 pk moet dat natuurlijk wel een beetje geluid maken… Een beetje? Om 12:30 uur gaf het Voodoo Hemi Racing-team een demonstratie van het starten van de auto. Het complete evenemententerrein had zich verplaatst naar dat ene kleine stukje voor de straaljager, waar liefhebbers het bizarre moment meemaakte dat deze dragster tot leven werd gewekt. Een oorverdovend geluid wat tot ver in Westland te horen was! Na het applaus van de petrolheads aan de crew van het racing-team was het tijd om weer verder te genieten van al het moois dat aanwezig was.

Rond 13:30 uur begon het weer langzaam wat te veranderen en gingen de eerste liefhebbers weer met hun bolide huiswaarts . Een geweldige timing, want net voor het einde van het evenement, rond 15:00 werden de hemelpoorten opengetrokken en kwam het met bakken naar beneden. Gelukkig waren de meesten op tijd vertrokken

BEDANKT!

We kunnen terugkijken op een hele bijzondere jubileumeditie van Bakkies & Bolides. Een onvergetelijke dag voor de deelnemende petrolheads en wij als organisatie. We willen alle deelnemers bedanken voor hun komst! Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer!

Zonder onze top crew en sponsoren kon Bakkies & Bolides 2023 niet plaatsvinden. Bedankt aan ieder die zijn steentje heeft bijgedragen om deze editie wederom tot zo’n succes te brengen!

Tijd voor de video en foto's!

Scroll verder naar beneden om alle foto’s van Bakkies & Bolides door Production Boss & Kil Media te bekijken. Deel ze op social media met #BAKKIESENBOLIDES!

Production Boss 7 van 11
Production Boss 6 van 11
Production Boss 3 van 11
Production Boss 8 van 11
Production Boss 5 van 11
Production Boss 11 van 11
Production Boss 9 van 11
Production Boss 4 van 11

Bakkies & Bolides 2023 werd mede mogelijk gemaakt door onze partners