DriveLife Meets Pure Rally | Powered by X CarWrapping

20-09-2018 5:45 AM

Het was erg vroeg de donderdagmorgen waarop DriveLife Meets van start ging. De zorg van de organisatie was dat de deelnemers door hun eigen wekker heen zouden slapen. Toen Sem Meijer en Roy Baarse om 5:00 AM een berichtje stuurden dat zij al op het verzamelpunt stonden, verdween deze zorg snel.  

Klokslag 6:10 reden we weg bij tankstation Hazeldonk en waren de pijlen gericht op de veerpont van Calais naar Dover. De Novitec uitlaatjes van de Ferrari zorgden ervoor dat Nederland en België op de Italiaanse manier ontwaakte en de lichtstralen van de nieuwe reflecterende wrap van Dominic (Eigenaar X-Carwrapping) zorgde voor genoeg licht tijdens het rijden. Rond 8:30 checkte de groep in bij de veerpont, waarna deze koers nam naar het Engelse Dover. Het was op de boot ook te merken dat we vroeg van start zijn gegaan. Daar waar de deelnemers nog even aan de koffie gingen, begonnen de Engelsen om 9:00 al aan het eerste biertje. Om 10:30 verlieten we de boot in Engeland en maakten we onze weg richting de grote stad Londen.

IMG_6380

In Londen was het tijd voor een kleine city tour met bezienswaardigheden als het West Minster Abbey en de geheel in steigers omringde Big Ben… Na een heerlijke lunch met uitzicht op de London Eye kregen de auto’s een wasbeurt voor de officiële start (de volgende morgen bij ACE Cafe). Ergens in het hartje van Londen kwamen we in een ondergrondse garage aan bij Poshwash. Terwijl de heren van Poshwash de bolides weer brandschoon maakten, genoten wij van alle Rolls Royces, Bentley’s, Ferrari’s en McLarens die allemaal in deze garage stonden (check deze video Sem Meijer voor meer). De dag werd afgesloten met een stevige hamburger bij Big Moe’s Diner en een lekker drankje in de skybar van het Hilton Wembley hotel, waar de groep heeft overnacht.

IMG_6730

 

START 21-09-2018

Alle deelnemers stonden op vrijdagmorgen al vroeg aan de start bij ACE Cafe in Londen. De laatste stickers werden geplakt en de grapjes konden nu echt beginnen . Sem Meijer kon het niet laten om het interieur van Dominic (X-Carwrapping) te versieren met wat confetti… Rond 11:30 begon dan eindelijk de rally richting het Oktoberfest in Frankfurt, met een tussenstop in Amsterdam. De eerste uitdaging was de drukte van Londen doorkomen om vervolgens op tijd aan te komen bij Dover. Gelukkig was dit voor niemand een probleem en vertrokken wij, na wat herrie gemaakt te hebben op de Engelse ‘’highways’’, met de boot weer terug naar Calais.

IMG_6949

Na een golvige overtocht gehad te hebben, verlieten we de ferry en reden we de laatste paar honderd kilometers richting Amsterdam. Het verkeer en het weer zat onderweg niet mee, maar dat weerhield de deelnemers zeker niet van het feest in o.a. de Escape Club….!


AUTOBAHN ZU OKTOBERFEST 22-09-2018

Zaterdagochtend hadden de meeste deelnemers een vrij kort nachtje gehad na het feest in het centrum van Amsterdam. Ook de Engelsen hadden het goed naar hun zin en zijn, als we de foto’s en filmpjes moeten geloven, niet alleen in de club geweest…. Gelukkig had Roy genoeg flesjes JC Baarse water om de kater wat te verminderen. Het was net water uit Lourdes! Naast water had Roy ook nog heerlijke koffie. Een goede reden om met alle Nederlandse deelnemers even langs zijn showroom te gaan die nog geen 10 minuten van het hotel af lag. Nogmaals bedankt voor de gastvrijheid Roy!

IMG_7440

Rond 10:30 vertrokken we richting de Deutsche Autobahn. Eindelijk kon dan, veilig en legaal, het gas open worden getrokken voor wie dit graag wilden. Hierdoor werd de groep ook een beetje uit elkaar gedreven, maar na een goede Duitse lunch werd er opnieuw gegroepeerd en konden we met zijn allen onze weg vervolgen naar Frankfurt. Onderweg kwamen een aantal deelnemers wat Duitse vrienden met sirenes tegen. Zij vonden de koffie van de politie wel heel lekker, aangezien zij pas rond 20:00 aankwamen in het hotel. Natuurlijk kon ook de videoman het niet laten om uit het raam te gaan hangen, zodat hij wat vette beelden kon schieten. Hij kwam dus ook aan de beurt bij de gezagvoerders…

IMG_7566

Uiteindelijk arriveerde gelukkig iedereen veilig bij het hotel en kon het Oktoberfest van start gaan! Rond 23:00 werden, na wat drankjes in de bar, de taxi’s voorgereden en ging het Duitse Bierfest beginnen. Het was een avond met liters bier, strakke leren lederhosen en heel veel gezelligheid.

Aan iedere rally komt een einde, dus ook aan DriveLife Meets | Powered by X-Carwrapping.


Wij als organisatie willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname, de gezelligheid en het maken van dit evenement. Zonder hen was dit weekend niet zo een geslaagd weekend geweest.
Daarnaast willen wij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven bedanken voor het beschikbaar stellen van de Mercedes A250 AMG. Wat een heerlijke wagen met alle nieuwe technische snufjes en een prestaties waarmee wij als safety car zeker niet de langzaamste waren.
Bovendien willen wij onze partner, Dominic van X CarWrapping, bedanken voor het bestickeren van de DriveLife bolides.

 

Het seizoen is ten einde. DriveLife gaat zich focussen op 2019. 2019 moet 2018 weer overtreffen en we mogen er alvast één bekend maken; Bakkies & Bolides, 28 april 2019! Achter de schermen zijn wij met nog veel meer tofs bezig wat binnenkort allemaal te vinden zal zijn op de website en onze social media pagina’s. Houdt deze dus goed in de gaten!

Wij hopen dat jullie hebben genoten van DriveLife dit jaar. 2019 belooft een nóg leuker jaar te worden dan 2018. In 2019 hopen wij veel bekende en nieuwe gezichten te zien om met z’n allen de leukste passie te delen.

Team DriveLife

IMG_65711[3788]