Een zonnig weekend met de Mercedes-Benz C43 AMG

De auto voor dit zomerseizoen!

Het is inmiddels alweer drie weken geleden dat DriveLife Meets Cars & Drinks plaatsvond. Een hele toffe dag met prachtig weer en hele mooie auto’s. Maar wat dit weekend nog specialer maakte was de Mercedes C43 AMG 4matic Cabriolet. Een hele mondvol, maar dan ook een hele waslijst aan opties en dat maakte deze Duitser toch (bijna) helemaal compleet…

Voor ons was de C-klasse van Mercedes-Benz vrij nieuw dus hadden we ook niet echt veel verwachtingen van deze auto voordat we hem meekregen. Eenmaal aangekomen in Den Haag bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven zagen we dit pareltje voor het eerst met volle aandacht. De C43 is inderdaad, zoals je wellicht al dacht, een model onder de C63. Waarbij de C63 een 4,0 liter V8 met 510 pk in z’n mars heeft ligt er in de C43 een 3,0 liter V6 Bi-Turbo met 390 pk.

Maar wat doet dat dan precies?

Om dan maar meteen met de deur in huis te vallen; met zijn 390 pk en 520 Nm trekt de C43 AMG een sprintje van 0-100 km/h in 4,8 seconden volgens de fabrieksopgave. Natuurlijk moesten wij dit even testen. En ja hoor, het klopt nog ook. Dat is voor een sportauto als deze best rap vinden wij! Het is tenslotte toch een daily welke lekker is aangekleed en een klein monstertje onder de kap heeft.
Overigens resulteert dit er wel in dat hij wat meer verbruikt dan gehoopt.

De eerste kilometers

Tijdens de rit van Aalsmeer naar Schiedam werd menig supercar gewoon bijgehouden. Denk aan de de SLS AMG of een Ferrari F430, het was op de Nederlandse wegen geen opgave voor deze AMG.
Tijd voor een fotootje door onze fotograaf? Geen probleem! Even vanuit de sport naar comfort stand en de auto was zo zacht in zijn vering dat je de kleine hobbeltjes minimaal merkte. En met het dakje eraf tijdens zulke luchten is dat geen straf!

Production_Boss-104

Maar, deze C43 AMG Cabriolet is eigenlijk niet gemaakt om alleen maar hard te rijden. Naast dat ‘ie dat wél degelijk doet, zit er nog zoveel meer in deze wagen.
Na een weekend met veel zon in deze cabrio de heerlijke polderwegen te hebben getemd, verlang je eigenlijk niet per se terug naar die zon maar meer naar het comfort, want wat zat dit toch als de koning op zijn troon.

En nog meer kilometers...

Wij konden er maar geen genoeg van krijgen en besloten zaterdagavond na een tip om weer in te stappen en koers te maken naar De Meern. Hier was een grote meeting aan de gang en dus een mooie reden om weer wat kilometers te maken.
En daar gingen we weer. Dakje open, stoel- en nekverwarming aan, blowers op standje Sahara, een heerlijk Ibiza lounge setje aan en gaan! Zet hem in rijstand ‘’comfort’’ en geniet.

Waardoor de C43 extra pluspunten van ons krijgt zijn deze heerlijke kont, rug en nek verwarming. Want koud hadden we het zeker niet! Alhoewel sommigen voorbijgangers je aankijken al wachtend tot je bevriest…

Nu we het toch over het interieur hebben, wat dacht je van de sfeerverlichting wat je tegenwoordig vaak ziet in de nieuwe MB’s en ook in deze AMG. Van groen naar paars en van rood naar geel, elke kleur is in te stellen. Dit is nog altijd één van de meest toffe mogelijkheden in een Benz wat toch een flinke toevoeging in sfeer geeft.
Of dat heerlijke AMG-stuurtje wat ontzettend lekker in je handen ligt, met alle knopjes direct bij je duimen. Spraakbediening, het Distronic Plus systeem, mediabesturing etc.
Qua ruimte verwacht je bij de C-klasse cabriolet niet veel. Opvallend genoeg hadden we het hier bij het verkeerde eind. Even met z’n 4’en op pad bleek geen enkel probleem. Achja, met zo een auto en een heerlijk zonnetje laat je het liefst zoveel mogelijk mensen genieten toch. En dat kan dus zeker!

IMG_2415

Is de C43 een echte Driver?

Al met al heeft deze auto ons op allerlei manieren verrast. Van sportieve prestaties tot comfort en van alle mogelijkheden aan assistentie tot de ruimte die de auto heeft. Een C-klasse wordt nooit een S-klasse maar de verwachtingen gingen ons te boven!
Qua functionaliteit en uitstraling van het interieur krijgt de C43 AMG echt een dik pluspuntje.

Ben je benieuwd hoe dit nu is en wil je dit zelf ervaren? Deze auto wordt aangeboden door Mercedes-Benz Dealer Bedrijven en staat klaar om jou hetzelfde te laten ervaren! Wie weet is dit wel de auto voor aankomend zomerseizoen die overal voor paraat is!
Enneh, misschien staat hij ook wel bij Bakkies & Bolides aankomende zondag, want dan zullen zij ook een aantal Mercedessen tentoonstellen.

Met dank aan Mercedes-Benz Dealer Bedrijven

IMG_2369
IMG_2391
IMG_2398
IMG_2402
IMG_2420
IMG_2428
IMG_2409
IMG_2415